Waarom zijn wij anders?

Informatie
Omdat wij als Kinderopvang KEMI samenwerken is er veel meer mogelijk dan wat één gastouder kan bieden, namelijk méér flexibiliteit. Wij vangen kinderen op in de leeftijd van 0 tot 13 / 14 jaar, zolang de kinderen op de lagere school zitten krijgt u kinderopvangtoeslag, dus is de leeftijd niet altijd bindend. Doordat één van ons tweeën steeds thuis is, kan de ander kinderen brengen en halen van school. Meestal is Kees 'de vliegende keep', zoals wij dat noemen, dat is voor de kinderen ook duidelijk. Steeds dezelfde, vertrouwde persoon bij school te zien staan geeft kinderen houvast, alhoewel de kinderen er ook geen problemen mee hebben als ik, Mieke, bij de school sta om ze op te halen. Dat is wat wij ook proberen te zijn, een tijdelijk thuis voor de kinderen als hun ouders werken of naar school gaan. Het woord zegt het al, (gast)ouders, voor sommige kinderen één dag in de week en voor anderen dagelijks.

Diverse scholen:
Wij brengen en halen kinderen van en naar diverse scholen, op dit moment zijn dat de Brede School in de Drait, het Sint Lukas, de Wiekslag en de Sjalom. Doordat mijn man en ik samen de opvang verzorgen is dit mogelijk en bevorderd daardoor ook de flexibiliteit .

Openingstijden:
Wij vangen, indien nodig, zeven dagen per week op. Onze openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 06.30 tot 19.00, afwijkende tijden door de week en in het weekend in overleg.

Kinderopvangtoeslag:
Om in aanmerking te komen voor kinderopvangtoeslag dient de opvang via een erkend gastouderbureau te lopen. Daar wij met meerdere bureau’s samenwerken, zit er waarschijnlijk wel een bureau van uw keuze tussen.
Of, als u bij een gastouderbureau bent ingeschreven waar wij nog niet mee samenwerken, is dat in overleg ook mogelijk. We kunnen dan samen met u kijken wat voor u het voordeligst is.

Calibris
Inmiddels is Kinderopvang Kemi ook een erkend leerbedrijf van Calibris.